1

ewg

co oznacza EWG?

Laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein

zgłoś zmiany
  • 1

    EWG

    Bardzo dobry wynik

  • Skóra sucha

    Dobry

  • Skóra wrażliwa

    Neutralny

  • Skóra tłusta

    Neutralny

  • Skóra dojrzała

    Neutralny

  • Nasza ocena

    Brak!

Występowanie

szampony,odżywki do włosów, maski do włosów, kremy, balsamy,

Jak działa Laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein

Laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein zapobiega elektryzowaniu włosów, wygładza, pogrubia, wypełnia ubytki i ułatwia rozczesywanie. Pomaga utrzymać nawilżenie oraz odżywia skórę i włosy. Ma właściwości gaszące pianę i łagodzące drażniące działanie detergentów w preparatach myjących.

Od strony naukowej

Laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein jest to czwartorzędowany chlorkiem amoniowym hydrolizowanych białek pszennych kwas laurynowy. Ma postać żółtawej, jasnej, lekko lepkiej cieczy o delikatnym zapachu. Substancja rozpuszczalna w wodzie, zawiera gluten. Zalecane stężenie w kosmetykach to 1-3%.

Masz wiedzę i opinię na temat tego składnika? Zostaw komentarz, który opublikujemy po jego weryfikacji.